Idrettslaget Sporty ble stiftet 18.februar 1938 og er en typisk breddeklubb hvor hovedvekten av aktiviteter rettes mot barn og ungdom.

At klubben opp gjennom årenes løp har blitt et solid forankringspunkt for Verningen og Ringdal kan medlemstallet vise til. IL Sporty har i dag ca. 300 medlemmer basert på et nedslagsfelt på ca. 450 husstander. Klubbens anlegg består av to gressbaner med internasjonale mål, en grusbane, utendørs håndball og basketballbane, lysløype samt klubbhus og kiosk. Det er et yrende liv først og fremst i sommerhalvåret, men også ellers i året da det arrangeres langrenn etc. for barn og ungdom

På fotballsiden har klubben opp igjennom årene fostret en rekke spillere som senere har hevdet seg oppover i seriesystemet. Den kanskje mest kjente profilen som har trådt sine sko på Sporty er Espen Hoff. Espen som i dag er en av Stabæk sine elitespillere har imidlertid ikke glemt sin tilhørighet, noe han til gangs beviste ved at han på eget initsiativ gjorde krav på å tilføre IL Sporty kr 50.000,- som en del av sin overgang til Odd Grenland.

Adresseinfo:

Sporty IL 
Postboks 586
3252 LARVIK

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
O
rg nr: 971 319 305